Duurzaamheid

DUURZAAMHEID: CARBON FOOTPRINT 40x BETER

Wist u dat een echt boeket gemiddeld een 40x grotere carbon footprint heeft dan een huurboeket van zijde, dat iedere 3 maanden door ons wordt gewisseld? Snijbloemen worden meestal geteeld in verwarmde kassen, met veel water en kunstmest, verpakt in plastic en per vliegtuig vervoerd, vaak via de grootste bloemenveiling ter wereld in Aalsmeer.
Zijde is een natuurproduct en veroorzaakt bij productie meer CO2-uitstoot. Onze zijden bloemen worden verscheept in kartonnen dozen en vervoerd per schip, direct naar de afzetmarkt en gaan niet via Aalsmeer.
Officiële studies tonen aan dat een echt boeket gemiddeld 14 kilo CO2-uitstoot veroorzaakt. En hoewel de productie van een zijden boeket meer CO2 oplevert, is het transport naar de klant een factor 20 beter. Daardoor is de footprint van een vergelijkbaar boeket 23 kilo en dus 50% meer. Ter vergelijk: een passagier op een volle vlucht van Londen naar Parijs veroorzaakt 58 kilo CO2.

ZIJDEN BLOEMEN GAAN VEEL LANGER MEE

Een echt boeket blijft slechts een week lang goed, onze bloemen gaan 5 tot 10 jaar mee. Dat maakt het echte verschil.
Afhankelijk van uw contract staan onze bloemen 2, 3 of 6 maanden bij u: dat scheelt een factor 8, 12 of 24!
Hoewel de productie van het zijden boeket 50% meer CO2 oplevert, is een zijden boeket, dat u iedere 3 maanden wisselt en dat 5 jaar meegaat beter dan zijn echte versie.